Weet je je geen raad met een smartphone of tablet? The Fixables bieden een workshop aan

The Fixables brengen werking smartphone en tablet voor consumenten onder de aandacht

08 JUNI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Voor veel consumenten kunnen de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van smartphones overdonderend zijn. Een belangrijke reden is dat veel smartphonebezitters niet weten hoe ze moeten omgaan met het besturingssysteem van hun toestel. Er zou meer aandacht voor deze doelgroep moeten komen, zo stellen The Fixables, want steeds meer Nederlanders schaffen een smartphone of tablet aan. Door consumenten een IOS of een Android cursus aan te bieden, kunnen ze met wat ondersteuning beter vertrouwd raken met de nieuwe techniek.

Het aantal Nederlanders dat een smartphone of tablet bezit blijft fors toenemen. Inmiddels hebben tien miljoen Nederlanders een smartphone en is het bezit van tablets (met name onder 65-plussers) enorm toegenomen de laatste jaren. Bezat in 2013 43 procent van de 65-plussers een tablet, in 2014 is dat al opgelopen tot 56 procent. Echter, veel consumenten weten gewoonweg niet hoe ze moeten omgaan met een tablet of smartphone. Het ontbreekt vaak aan technische kennis hoe bijvoorbeeld gegevens eenvoudig beschermd kunnen worden. 

René Smit en Ferry Timmer van The Fixables: “Wij vinden dat mensen te veel afhankelijk worden van techniek, zonder dat ze er bij stil staan wat ze met die techniek kunnen doen. Wij vinden het belangrijk dat mensen zelf aan de slag gaan met hun toestellen. Als wij onze klanten de technische mogelijkheden van hun smartphones of tablets laten zien en we laten ze vervolgens zelf bepaalde problemen met hun toestel oplossen, kunnen we de angst weghalen."

Door consumenten beter te informeren over de besturingssystemen van smartphones en tablets, hopen The Fixables dat klanten meer vertrouwd raken met de huidige technologie. "Wij willen dat onze klanten zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van hun toestellen en hopen hiermee te voorkomen dat data verloren gaat. We geloven in het investeren in klantkennis en streven naar lange termijn relaties."

Binnenkort wordt gestart met het aanbieden van zowel IOS als Android cursussen. Zie www.thefixables.nl voor nadere details omtrent de trainingsmogelijkheden. 

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over The Fixables

The Fixables is een concept store voor het repareren van smartphones en tablets. Bij The Fixables draait alles om betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie. De winkel is ingericht als een espresso-bar, waar klanten op hun gemak kunnen wachten, of van achter glas kunnen zien hoe een reparatie wordt uitgevoerd in het ‘operatie lab’. Dit gebeurt met uiterste precisie, met gebruik van de beste onderdelen en apparatuur, onder garantie en tegen vaste en concurrerende prijzen.

Vestigingen The Fixables

Amsterdam
Rijnstraat 165
Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Utrecht
Achter Clarenburg 5
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 19:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Bussum
Kapelstraat 3
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Rotterdam
Eendrachtsplein 16
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

berichten