Doe-het-zelf reparaties van telefoon of tablet vaak dure grap

The Fixables waarschuwt voor doe-het-zelf reparaties en onkundige reparateurs

17 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Recent onderzoek toont dat meer dan een derde van de smartphone gebruikers te maken krijgt met een kapot scherm (onderzoek van Smartphonehoesjes.nl.). Steeds vaker probeert de consument de smartphone zelf te repareren. Ongeveer 10% van alle smartphone gebruikers kiest ervoor om kapotte smartphonescherm niet te repareren. Op videosites zoals YouTube zijn er veel doe-het-zelfreparatiefilmpjes te vinden. Voor de zeer ervaren klusser mag dit een optie zijn, maar voor de gemiddelde smartphonegebruiker is dit een ander verhaal. Smartphone- en tabletreparatieservice The Fixables raadt het op eigen houtje repareren van een kapot scherm van smartphone of tablet zelfs sterk af.

Misleidende doe-het-zelf films veroorzaken onnodig leed en financiële catastrofes
Het ogenschijnlijk simpele reparatiefilmpje wordt vaak gebruikt om de verkoop van reparatiekits en onderdelen te stimuleren. Ze worden door sommige partijen als heel eenvoudig gepresenteerd, maar niets is minder waar. Ze zijn vaak niet real-time en laten cruciale informatie of belangrijke stappen in het reparatieproces achterwege. Zo beseffen weinig smartphone doe-het-zelvers niet dat ze aan het bestellen van een simpel touchscreen glasplaatje eigenlijk niets hebben. In veel gevallen dient namelijk de hele display-unit te worden vervangen, dus het touchscreen samen mét het LCD-scherm. Diegenen die zelf aan de slag gaan met een defect smartphone- of tabletscherm richten vaak onherstelbare schade aan waardoor het apparaat onbruikbaar is geworden.

Ferry Timmer van The Fixables licht toe: “Regelmatig ontvangen wij klanten in onze winkels die hebben geprobeerd om hun smartphone of tablet zelf te repareren. Vaak is het apparaat hierdoor onherstelbaar beschadigd geraakt en dus onbruikbaar geworden. Kwestie van weggooien dus.” Timmer vervolgt: “Laatst kwam een klant bij ons binnen, wiens iPad Air we niet meer konden redden. Hij had geprobeerd het tablet zelf te repareren maar kwam hierdoor van de regen in de drup. Vreselijk jammer. Als hij het meteen naar ons had gebracht was hij én snel geholpen én hadden wij voor een fractie van de nieuwprijs het apparaat kunnen repareren. Een dure les dus.”

Hoezo een maand wachten op reparatie van je toestel? Niet nodig.
Met een barst in een smartphone- of tabletscherm kun je terug naar de fabrikant, die vanwege de schaalgrootte relatief goedkope maar kwalitatief hoogwaardige reparaties kan aanbieden. Het nadeel hiervan is dat het apparaat moet worden opgestuurd naar een fabriek in het buitenland en dat de gebruiker het toestel dus een tijdje kwijt is, soms langer dan een maand.

Pas op voor onkundige reparateurs
Een gerenommeerd reparatiebedrijf als The Fixables is een goed alternatief. Zij repareren de toestellen vaak binnen een dag of sneller. Helaas zijn niet alle reparatiezaken even betrouwbaar. Zij brengen hoge kosten in rekening of voeren een reparatie onvolledig of foutief uit. Het is dus verstandig om vooraf te onderzoeken of de reparatiepartij betrouwbaar is. Ferry Timmer van The Fixables: “Één van onze klanten had het scherm van een smartphone laten vervangen voor €70,-. Daarna deed het touchscreen het niet meer. Wij hebben de complete display unit moeten vervangen voor €109,-, duurder dan de eerste reparatie, maar wel kwalitatief hoogwaardig en mét garantie.” Goedkoop blijkt helaas vaak duurkoop.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over The Fixables

The Fixables is een concept store voor het repareren van smartphones en tablets. Bij The Fixables draait alles om betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie. De winkel is ingericht als een espresso-bar, waar klanten op hun gemak kunnen wachten, of van achter glas kunnen zien hoe een reparatie wordt uitgevoerd in het ‘operatie lab’. Dit gebeurt met uiterste precisie, met gebruik van de beste onderdelen en apparatuur, onder garantie en tegen vaste en concurrerende prijzen.

Vestigingen The Fixables

Amsterdam
Rijnstraat 165
Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Utrecht
Achter Clarenburg 5
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 19:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Bussum
Kapelstraat 3
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Rotterdam
Eendrachtsplein 16
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

berichten