Repareerbaarheid smartphones moet op agenda

The Fixables roepen ontwerpers en recensenten op om consumentenbelang voorop te stellen in smartphonemarkt

20 SEPTEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
In september hebben de grote smartphonefabrikanten hun nieuwste modellen weer aan de internationale pers en het grote publiek getoond. Als vanouds is er grote aandacht voor technische specificaties en toekomstige toepassingen, maar over de mogelijkheden om smartphones te repareren bij een defect of schade blijft het opvallend stil. Teleurstellend, zo stellen The Fixables, want steeds meer smartphonebezitters komen hierdoor achteraf voor nare verrassingen te staan.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat bijna 60 procent van de gebruikers zijn smartphone minimaal een keer per uur checkt, ook tijdens het autorijden (24%) of op het toilet (39%). Onder jongeren zijn deze percentages nog veel hoger*. Door dit intensieve gebruik bestaat er een groot risico op val- of waterschade en slijtage. Een toenemend aantal smartphonebezitters moet zijn telefoon op een goed moment laten repareren.

René Smit en Ferry Timmer van The Fixables: “Als mensen een toestel aanschaffen zijn ze met name gefixeerd op merk, design en gebruikservaring. Daar betalen ze soms wel zes-, zeven- of achthonderd euro voor. Of een toestel bij schade goed te repareren is, wordt nauwelijks overwogen omdat consumenten hier door niemand op worden gewezen. Wij roepen recensenten en journalisten daarom op om de ‘repairability scores’ van bijvoorbeeld iFixit.com mee te nemen in hun oordeel, zodat de consument een beter geïnformeerde keuze kan maken. Wij nodigen hen ook van harte uit om in ons reparatielab met eigen ogen te zien waarom een goede recensie de ‘repareerbaarheid’ niet buiten beschouwing mag laten.”

Door consumenten via de media beter te informeren over de repareerbaarheid van hun smartphone, hopen The Fixables ook ontwerpers van smartphones uit te dagen om repareerbaarheid nadrukkelijker mee te nemen in hun design. The Fixables: “Een consument mag van een smartphone verwachten dat deze makkelijk drie of vier jaar functioneert, maar sommige toestellen moeten wij al ‘total loss’ verklaren bij een simpel defect als een niet werkende microfoon of gebroken glasplaat. Dat is natuurlijk belachelijk en past niet meer in een tijd waarin duurzaamheid ook voor smartphonefabrikanten steeds belangrijker wordt.”

* Harris Interactie in opdracht van Lookout. Mei 2012. Mobile Mindset Study. N= 2.097. http://bit.ly/U0ydsz

Over The Fixables

The Fixables is een concept store voor het repareren van smartphones en tablets. Bij The Fixables draait alles om betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie. De winkel is ingericht als een espresso-bar, waar klanten op hun gemak kunnen wachten, of van achter glas kunnen zien hoe een reparatie wordt uitgevoerd in het ‘operatie lab’. Dit gebeurt met uiterste precisie, met gebruik van de beste onderdelen en apparatuur, onder garantie en tegen vaste en concurrerende prijzen.

Vestigingen The Fixables

Amsterdam
Rijnstraat 165
Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Utrecht
Achter Clarenburg 5
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 19:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Bussum
Kapelstraat 3
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Rotterdam
Eendrachtsplein 16
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

berichten