The Fixables introduceren radicaal nieuw concept voor smartphone-reparatie

Consument kijkt live mee in ‘operatiekamer’ in espressobar-setting

04 JULI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Amper 5 jaar na de introductie van de eerste iPhone in Nederland, bezit inmiddels 61% van de Nederlanders een smartphone¹. Ongeveer de helft van hen laat het kostbare apparaat op een zeker moment uit zijn handen glippen², vaak met val- of waterschade tot gevolg. In het gunstigste geval zit er een barst in het scherm, in het ergste geval doet de telefoon helemaal nietsmeer: onbereikbaar, nummers kwijt en berichten verloren. Inspelend op de paniek die in zo’n geval ontstaat bij veel smartphone-bezitters, introduceren The Fixables een radicaal nieuwe benadering voor het repareren van smartphones, onder de slogan ‘Relax…it’s only broken’.

Zo volwassen als het verkoopkanaal voor smartphones inmiddels is, zo onvolwassen en weinig transparant is de branche voor reparaties. Veel consumenten voelen zich na een schadegeval nog altijd overgeleverd aan de welwillendheid van hun provider of verzekeraar. Met een beetje pech zijn zij hun telefoon wekenlang kwijt, zonder vooraf inzicht te hebben in de kans op succesvolle reparatie, tijdsduur en kosten. Ook sturen maar weinig smartphone-bezitters hun telefoon met plezier op naar een webwinkel of laten hun persoonlijke bezit met vertrouwen achter bij een schimmig reparatiezaakje.

Grote behoefte aan betrouwbare, professionele en transparante reparateurs

“Dat moet radicaal anders”, zo dachten ondernemers René Smit en Ferry Timmer. “Het ontbrak in deze markt aan betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie, terwijl consumenten en bedrijven juist dáár behoefte aan hebben. De gemiddelde smartphone bevat een schat aan persoonlijke informatie en heeft voor veel mensen een emotionele betekenis. Die wil je het liefst zo snel mogelijk en zonder gedoe weer veilig terug.”

Wie bij The Fixables in Amsterdam binnenstapt, zou de zaak kunnen verwarren met een hippe espressobar. Het ‘operatielab’ achter een grote ruit verraadt echter dat hier ter plekke en met uiterste precisie smartphones en tablets worden gerepareerd. Een nieuw scherm plaatsen, vocht of stof verwijderen, een haperende aansluiting of een defecte knop vervangen…de meeste reparaties worden ter plekke en binnen een half uur uitgevoerd. Nieuwsgierige klanten kunnen meekijken. Als een reparatie toch langer duurt, krijgt de klant een leentoestel mee.

René Smit: “Klanten waarderen het enorm dat we altijd voor hen klaar staan met reparaties, maar ook voor advies. Ondanks dat we op dit moment nog maar een winkel in Amsterdam hebben, komen klanten uit heel Nederland naar ons toe. Ook via onze website komen steeds meer aanvragen binnen van smartphone-bezitters die hun toestel op willen sturen. Daaruit blijkt dat zij het toch een prettig idee vinden dat ze ons altijd kunnen bellen of binnen kunnen stappen in onze winkel.”

The Fixables zijn gevestigd aan de Rijnstraat 165 in Amsterdam. Iedereen kan zonder afspraak terecht van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur. www.thefixables.nl.

¹ Niezink, A. (3 oktober 2012). Dutch Smartphone User. Beschikbaar via http://www.telecompaper.com/nieuws/smartphone-penetratie-in-eu5-boven-50-nederland-op-61--914561

² Eigen onderzoek The Fixables onder 338 respondenten

Citaten
"“Het ontbrak in deze markt aan betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie, terwijl consumenten en bedrijven juist dáár behoefte aan hebben. De gemiddelde smartphone bevat een schat aan persoonlijke informatie en heeft voor veel mensen een emotionele betekenis. Die wil je het liefst zo snel mogelijk en zonder gedoe weer veilig terug.”" René Smit en Ferry Timmer, The Fixables
"“Klanten waarderen het enorm dat we altijd voor hen klaar staan met reparaties, maar ook voor advies. Ondanks dat we op dit moment nog maar een winkel in Amsterdam hebben, komen klanten uit heel Nederland naar ons toe. Ook via onze website komen steeds meer aanvragen binnen van smartphone-bezitters die hun toestel op willen sturen. Daaruit blijkt dat zij het toch een prettig idee vinden dat ze ons altijd kunnen bellen of binnen kunnen stappen in onze winkel.”" René Smit en Ferry Timmer, The Fixables
Over The Fixables

The Fixables is een concept store voor het repareren van smartphones en tablets. Bij The Fixables draait alles om betrouwbaarheid, professionaliteit en transparantie. De winkel is ingericht als een espresso-bar, waar klanten op hun gemak kunnen wachten, of van achter glas kunnen zien hoe een reparatie wordt uitgevoerd in het ‘operatie lab’. Dit gebeurt met uiterste precisie, met gebruik van de beste onderdelen en apparatuur, onder garantie en tegen vaste en concurrerende prijzen.

Vestigingen The Fixables

Amsterdam
Rijnstraat 165
Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 20:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Utrecht
Achter Clarenburg 5
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 19:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Bussum
Kapelstraat 3
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

Rotterdam
Eendrachtsplein 16
Maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 18:00 en in het weekend van 10:00 tot 17:00 uur.

berichten